Chestionare auto DRPCIV 2015, Permis de conducere, scoli de soferi

CURSANTI

chestionare-auto-home-edition20-2014-266xEsti cursantul unei scoli de soferi? Banuim ca vrei permis de conducere. Ia-l din prima cu noi! Cel mai complex software, practica, teorie, chestionare cu intrebarile DRPCIV, actualizat 2020!

SCOLI - SECRETARIAT

program-de-secretariat-proform-v12cover3d Esti patronul unei scoli de soferi? Ajutorul de care ai nevoie este mai aproape decat ai crezut! Hartogaria nu mai e o durere, cu noi e o placere! ProformV1.2 updatat cf. OMT 75/2014!

SCOLI DE SOFERI

chestionare-auto-pro-100cover640x4804Software didactic pentru scoli de soferi si instructori independenti.

Este singurul program bilingv (romana si maghiara) agreat de catre ARR.

Cazurile cand se suspenda permisul de conducere

Categorie: Acte necesare permis Publicat: Vineri, 28 Martie 2008 Scris de Super User

Se suspendă permisul în cazurile:

Suspendarea carnetului de conducere pentru o perioada de 30 de zile are loc in momentul in care soferul a acumulat 15 puncte de penalizare. Permisul se suspenda pe o perioada de 60 de zile in cazul in care soferul acumuleaza 15 puncte de penalizare intr-un interval mai mic de 12 luni fata de data ultimei suspendari.

Hotarararea de suspendarea este comunicata de catre Politia Rutiera in termen de 10 zile de la constatarea contraventiei, posesorul permisului avand obligatia de a-l depune la Politie in termen de 5 zile. Soferii vor scapa de povara punctelor de penalizare la un interval de 6 luni de la constatarea contraventiei. Permisul de conducere se suspenda automat in urmatoarele situatii:

Pentru 30 de zile:

 • Soferul depaseste coloanele de vehicule oprite la semafor sau la trecerile la nivel cu calea ferata
 • Neacordarea de prioritate de trecere pietonilor ce traverseaza regulamentar
 • Neacordare de prioritate autovehiculelor care au acest drept
 • Nerespectarea regulilor privind depasirea
 • Nerespectarea indicatiilor agentului de circulatie

Pentru 60 de zile:

 • Nerespectarea regulilor privind prioritatea, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, una dintre acestea avind ca rezultat producerea unui accident
 • Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie pe un anumit segment
 • Nerespectarea regulilor de circulatie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea intr-o astfel de coloana
 • Circulatia pe sens opus, cu exceptia cazurilor in care se efectueaza regulamentar manevra de depasire

Pentru 90 de zile:

 • La nerespectarea barierelor
  sau a luminii rosii la calea ferata
 • Daca soferul conduce sub influenta alcoolului
 • Daca autovehiculul prezinta defectiuni majore la sistemul de franare sau la mecanismul de directie
 • La depasirea cu mai mult de 50 km/ora a vitezei regulamentare

În cazul în care conducatorul de autovehicul sau tramvai săvârseste, întrun interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o fapta care atrage suspendarea, perioada de suspendare se majoreaza cu înca 30 de zile.

Hotarârea de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se comunica titularului de catre serviciul politiei rutiere, care îl are în evidenta contravenientul, în termen de 10 zile de la data constatarii ultimei contraventii.

Punctele de penalizare se anuleaza la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatarii contraventiei.

Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce anuleaza toate punctele de penalizare acumulate pâna în acel moment.

Contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau, dupa caz, are resedinta, în termen de 5 zile de la primirea înstiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.

Neprezentarea contravenientului în termenul prevazut la alin.precedent, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

La cererea motivata a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de catre seful politiei rutiere al judetului sau al municipiului Bucuresti pe raza careia a fost savârsita fapta ori de catre seful politiei rutiere din Inspectoratul General al Politiei Române, dar nu mai putin de 30 de zile, în conditiile prevazute în regulament.

Precizam ca sanctiunea contraventionala complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se aplica si instructorului auto atestat aflat în procesul de instruire practica a persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere ori examinatorului aflat în timpul desfasurarii probei practice a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

O prevedere noua ii va face sa rasufle usurati pe cei care nu au foarte mult timp la dispozitie: amenzile in cuantum de pana la 20 de puncte-amenda se pot achita pe loc politistului care a constatat contraventia. Un punct-amenda inseamna circa 35 RON, deci se pot plati la politist amenzile de pina la 700 RON.

Sursa: Art. 912, Art. 923 - MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, NR. 246/20.03.2006

Accesări: 65366

AFILIERE

Intretineti pagini web? Fiti partenerul nostru si castigati bani prin sistemul nostru propriu de afiliere!

Contactati-ne!

DISTRIBUITORI

Deveniti distribuitorul programului Chestionare Auto Home Edition 3.0 in localitatea Dvs. si castigati bani fara nici un risc!

Contactati-ne!

Petitie