Chestionare auto DRPCIV 2015, Permis de conducere, scoli de soferi

CURSANTI

chestionare-auto-home-edition20-2014-266xEsti cursantul unei scoli de soferi? Banuim ca vrei permis de conducere. Ia-l din prima cu noi! Cel mai complex software, practica, teorie, chestionare cu intrebarile DRPCIV, actualizat 2023!

SCOLI - SECRETARIAT

program-de-secretariat-proform-v12cover3d Esti patronul unei scoli de soferi? Ajutorul de care ai nevoie este mai aproape decat ai crezut! Hartogaria nu mai e o durere, cu noi e o placere! Prodox 2.0 updatat cf. OMT 75/2014!

SCOLI DE SOFERI

chestionare-auto-pro-100cover640x4804Software didactic pentru scoli de soferi si instructori independenti.

Este singurul program bilingv (romana si maghiara) agreat de catre ARR.

Nereguli individuale vs. Prostie institutionala

Creat: Vineri, 30 Ianuarie 2015

Majoritatea autoturismelor aduse din "afara' au inscrise in certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate originala mai multe dimensiuni de anvelope decat cele pe care RAR binevoieste sa le treaca pe CIV romanesc.

 amenda cauciucuri all seasons anvelope

Ordonanta 195/2002 prevede la art. 112 alin. 1 lit. h ca este interzisa montarea anvelopelor de alte dimensiuni decat cele trecute in CIV, sub sanctiunea retinerii cerificatului de inmatriculare, respectiv amenda clasa 2-a de sanctiuni (art. 100, alin. 1, pct. 6 ).

Exemplu: Daca montezi anvelope de 195/65 R 15 pe un Logan, in loc de cele 185/68 R 15, desi diferenta este mai mica de 3%, ajungi deja sa fii sanctionat.

Asta in conditiile in care RAR refuza sa treaca in CIV aceste dimensiuni, desi editia jubiliara Logan 10 ani are anvelope 195/60 R 16...care in mod cert nu au fost omologate separat.

Haideti sa punem in balanta doua fapte:

1. Circuli cu un Logan, in ipoteza de mai sus (adica ai anvelope se 195/65 R 15 in loc de 185/65 R 15), iar pentru asta esti amendat si ti se retine certificatul de inmatrioculare.

2. Circuli cu o rabla adusa din Marea Britanie, cu anvelope corespunzatoare, dar cu volanul pe dreapta. Pentru asta nu te opreste nimeni, nu te intreaba de sanatate, etc.

 

Intrebare:

1. Care dintre cele doua situatii genereaza pericol mai mare pentru siguranta circulatiei?

2. Este prostia guvernantilor si a autoritatilor (RAR, ARR, MAI, ISCTR, etc.) obligatorie?

3. Cat credeti ca valoreaza viata unui cetatean platitor de taxe din Romania pentru autoritati?

 

In conditiile in care in aceasta tara venitul lunar al majoritatii angajatilor nu depaseste 300 de euro, iar guvernantii discuta doar despre spagi de cateva sute de milioane de euro (Microsoft, retrocedari, campanii electorale, etc), cred ca raspunsul e simplu: aia nu dau doi bani pe noi.

Isi aduc aminte inainte de alegeri ca au nevoie de votul nostru, ne promit marea cu sarea, dupa care ne lasa cu ochii in soare, in saracia si prostia noastra. Hai Romania!

ing. Balo Jan-Eugen

Accesări: 8110

AFILIERE

Intretineti pagini web? Fiti partenerul nostru si castigati bani prin sistemul nostru propriu de afiliere!

Contactati-ne!

DISTRIBUITORI

Deveniti distribuitorul programului Chestionare Auto Home Edition 3.1 in localitatea Dvs. si castigati bani fara nici un risc!

Contactati-ne!

Petitie