Secretele care trebuie stiute cand cumperi o masina second hand

Categorie: Stiri circulatia rutiera 2 Publicat: Sâmbătă, 23 Martie 2013 Scris de Super User

Cumpărarea unei maşini la mâna a doua ne poate da bătăi de cap. Fie că alegem să achiziţionăm automobilul de la un dealer specializat, de la un prieten sau de la un necunoscut, există o serie de paşi esenţiali pe care trebuie să îi facem pentru a nu fi păcăliţi. Iată care sunt cele cinci lucruri de bază pe care trebuie să le ştim atunci când ne pregătim să cumpărăm o maşină rulată.

Prima regulă, şi cea mai importantă, se referă la verificarea actelor maşinii. Fără acte în regulă, ne putem trezi după achiziţionarea automobilului că acesta este furat sau are documente false, situaţie în care riscăm să pierdem şi banii şi maşina. Un alt lucru care trebuie luat în calcul este motorul.

Mai exact, acesta trebuie să fie rece atunci când facem proba pornirii maşinii. Pentru asta, este indicat să ajungem la locul întâlnirii cu proprietarul mai devreme cu o oră, pentru a vedea dacă acesta pregăteşte cumva maşina. Şi şasiul maşinii trebuie verificat, iar la cel mai mic semn că acesta a fost afectat de un accident sau modificat în vreun fel, specialiştii ne recomandă să căutăm un alt anunţ.

Cutia de viteze a maşinii trebuie la rândul ei verificată. În timpul testării automobilului, trebuie să ne asigurăm că vitezele pot fi schimbate uşor, atât pe loc cât şi în timpul mersului maşinii. Nu în ultimul rând, volanul maşinii este un alt element care trebuie verificat. Trebuie să ne asigurăm în special că maşina nu virează violent spre stânga sau dreapta atunci când frânăm puternic. O astfel de defecţiune ar putea semnala probleme grave la amortizoare, sistemul de frânare, anvelope sau sistemul de direcţie.

CINCI LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE VERIFICI CÂND CUMPERI O MAŞINĂ RULATĂ:

Asigură-te că actele maşinii sunt reale
Asigură-te că motorul este rece atunci când faci proba pornirii
Asigură-te că şasiul nu a fost afectat sau modificat
Asigură-te că vitezele se pot schimba uşor
Asigură-te că maşina nu virează violent în timpul frânelor. sursa: realitatea.net

 

Accesări: 3444