Chestionare auto DRPCIV 2015, Permis de conducere, scoli de soferi

CURSANTI

chestionare-auto-home-edition20-2014-266xEsti cursantul unei scoli de soferi? Banuim ca vrei permis de conducere. Ia-l din prima cu noi! Cel mai complex software, practica, teorie, chestionare cu intrebarile DRPCIV, actualizat 2023!

SCOLI - SECRETARIAT

program-de-secretariat-proform-v12cover3d Esti patronul unei scoli de soferi? Ajutorul de care ai nevoie este mai aproape decat ai crezut! Hartogaria nu mai e o durere, cu noi e o placere! Prodox 2.0 updatat cf. OMT 75/2014!

SCOLI DE SOFERI

chestionare-auto-pro-100cover640x4804Software didactic pentru scoli de soferi si instructori independenti.

Este singurul program bilingv (romana si maghiara) agreat de catre ARR.

Agresiunea in trafic se va pedepsi in Noul Cod Rutier

Categorie: Stiri circulatia rutiera 2 Publicat: Miercuri, 05 Ianuarie 2011 Scris de Super User

05.01.2011

Depasirile repetate, in zigzag, ori franarea brusca, slalomul printre masini" ar urma, daca parlamentarii sustin initiativa Politiei, sa fie pedepsite de noul Cod Rutier cu suspendarea permisului de conducere, nu doar cu amenda.
Pentru a pune capat valului de acte de violenta in trafic, politistii de la Circulatie au propus unele masuri de pedepsire, inspirate din modelul spaniol.

 

In noul Cod Rutier, politistii vor ca cei care se bat in trafic, pe langa sanctiunile de ordin penal, sa ramana si fara carnet de conducere.
Lucian Dinita a declarat pentru Gandul ca institutia pe care o conduce le-a facut deja parlamentarilor o lista de comportamente "agresive" in trafic. Cateva dintre exemple: "depasirile repetate, in zigzag, ori franarea brusca, slalomul printre masini" ar urma, daca parlamentarii sustin initiativa Politiei, sa fie pedepsite de noul Cod Rutier.
Parlamentarii trebuie insa sa defineasca ce inseamna "agresivitatea", dar si sa stabileasca modul in care aceasta va fi dovedita.
In acest moment, agresivitatea in trafic e sanctionata in cazul "proferarii de injurii sau folosirea de gesturi obscene". Potrivit prevederilor in vigoare, "savarsirea de gesturi obscene, injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participantilor la trafic" se pedepsesc cu 21 pana la 100 puncte amenda (un punct de amenda este 67 de lei). Orice alte agresiuni, chiar daca sunt comise in trafic, cad sub incidenta legilor civile sau penale, pentru ca pur si simplu ele nu sunt prevazute in Codul Rutier.
Daca initiativa politistilor se va materializa, pedeapsa va fi aplicata pentru infractiunea comisa cu violenta in trafic, iar ridicarea permisului ar urma sa fie o pedeapsa complementara aplicata de Politia Rutiera. Dosarul penal se va intocmi la sesizarea victimei, Parchetul urmand ss solutioneze cauza. Daca e fapta penala, iar instanta se pronunta in acest sens, respectivul sofer va putea ramane fara permis de la sase luni la un an.
Ordonanya 69 din 2008 de modificare a Legii Circulatiei se afla in procedura parlamentara din septembrie 2008.

Sursa: estiri.ro

Accesări: 7108

AFILIERE

Intretineti pagini web? Fiti partenerul nostru si castigati bani prin sistemul nostru propriu de afiliere!

Contactati-ne!

DISTRIBUITORI

Deveniti distribuitorul programului Chestionare Auto Home Edition 3.1 in localitatea Dvs. si castigati bani fara nici un risc!

Contactati-ne!

Petitie